scriem amintiri...

.

miércoles, 21 de diciembre de 2011

POVESTE CU IARNA SI CU SORICEI SI CATALINA LA SASE LUNI





Se facea ca Iarna era regina peste lume si ca orice regina avea trei servitori, trei soricei albi: soricel alb mare, soricel alb mijlociu si soricel alb mic; si in fiecare zi ii trimitea Iarna sa adune lemne uscate pentru foc, sa se   incalzeasca pentru ca  ii era foarte frig, atat de frig incat si mainile si picioarele le avea intepenite, doar buzele si le mai misca din cand in cand si cu ele sufla cand viscol, cand ger, sau daca era in toane mai bune , fulgi regesti de zapada... In fiecare zi veneau bietii soricei dardaind de frig cu spinarea doldora de lemne , le aprindeau si Iarna tot nu se incalzea: mai multe lemne, mai multe lemne, mor de frig, striga Iarna la ei si mai albi se faceau soriceii si mai multa frica le era de Stapana lor...ca asa , s-au gandit ei , nu mai se poate trai! Si au hotarat sa faca ceva sa-si ajute Stapana si sa fie si ei scutiti de caratul lemnelor. S-au tot sfatuit si au tot cugetat pana si-au amintit de o vorba spusa de bunicul lor: cine intra iarna in barlogul ursului si se strecoara in urechea ursului si ii asculta visele va afla secretul iernii.

Soricel alb mare s-a oferit voluntar. A intrat in barlogul ursului, s-a strecurat in urechea lui si i-a ascultat visele...ptiuuu, gata!! iarna are nevoie de soare! trebuie sa ne urcam pe cel mai inalt varf de copac din padure si sa aducem soarele aici...soricel alb mijlociu s-a scuzat: eu am rau de inaltime, dar ma pot oferi ca scaunel pentru soricel alb mic, sa urce el! si asa au facut!

Ajuns in varful copacului, soricel alb mic a rugat-o frumos pe cioara si pe prietenele ei sa sperie norii, norii s-au retras speriati si a aparut soarele , soricel alb mic l-a pus in buzunar si a fugit repede cu el la stapana sa Iarna...


Multumesc, multumesc, multum...mai reusi sa spuna iarna fericita ca a scapat de frig, topindu-se si cu o ultima suflare dandu-le binecuvantare acelor trei slujitori credinciosi: de acum n-o sa mai fiti soricei, ci ghiocei; si indata cei trei soricei sau prefacut in ghiocei; de aceea seamana cuvantul soricel cu ghiocel!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

LinkWithin