scriem amintiri...

.

martes, 28 de abril de 2009

Oglinda cu Trei Dorinte

A fost odata un mos si o baba. Locuiau intr-o casuta la marginea satului. Intr-o zi , mosul a venit acasa cu o oglinjoara gasita pe marginea drumului. Cum oglinjoara era murdara, baba a inceput de indata sa o stearga ca sa se poata privi in ea. Si tot stergand, a auzit un zgomot. Oglinjoara s-a deschis si din ea a iesit un ingeras. Ingerul le-a spus:

"Dumnezeu m-a trimis sa va indeplinesc trei dorinte".

Cum mosului ii era foarte foame a cerut o langusta uriasa( langustele sunt un fel de raci mai mari , dar fara clesti, a caror carne se spune ca e foarte gustoasa). Prima dorinta a fost implinita. Suparata ca sotul ei a risipit dorinta intr-o langusta, baba a inceput sa tipe si sa blesteme si sa-i doreasca mosului sa i se lipeasca langusta de nas. Langusta a sarit indata de nasul mosului si astfel cea de-a doua dorinta a fost indeplinita.
S-a iscat o mare cearta, baba reprosa mosului ca n-a cerut argint, mosul sa vaita de nas, pana cand baba a obosit tipand si mosul a reusit sa scoata si el doua vorbe si anume sa i se deslipeasca langusta de nas. Cea din urma dorinta, a treia, a fost indeplinita. Indata oglinda s-a spart, ingerul a disparut, iar mosul si baba si-au continuat traiul, saraci ca si pana atunci, dar poate un pic mai intelepti, atat cat sa le poata povesti nepotilor patania lor si sa-i invete ca in viata ocaziile nu trebuie risipite si ca atunci cand vrei sa ceri un lucru, e bine sa te gandesti de mai multe ori inainte la ceea ce vei cere.



autor necunoscut

No hay comentarios:

Publicar un comentario

LinkWithin