scriem amintiri...

.

domingo, 5 de abril de 2009

Biblia din cuptor




"De catre generalul nostru Napoleon Bonaparte se face cunoscut ca maine toate Bibliile vor trebui predate spre confiscare.

Cei care nu se supun acestui ordin, vor fi condamnati la pedeapsa cu moartea.

Toate persoanele care stiu ca vreun vecin sau vreun prieten sau vreo ruda de familie sunt in posesia unei biblii si nu ii denunta vor fi condamnati de asemenea laturi de cei ghilotinati.

semnat, Napoleon Bonaparte, imparat al Frantei!

***

Si asa Napoleon a trimis soldati prin toate casele cu ordinul de a gasi cartile sfinte si de a le confisca pana in momentul arderii lor in foc.

***

Foarte suparati se simteau sodatii pentru ca, desi stiau ca exista persoane care se intalnesc sa citeasca din Biblie, ei niciodata nu au reusit sa-i gaseasca.

***

Copiii crestinilor se faceau ca-si vad de joaca in timp ce vigilau venirea soldatilor. Cand acestia se apropiau , copii fugeau repede, isi anuntau parintii, iar Bibliile erau ascunse la timp.


***

Intr-o zi o fetita a vazut soldatii apropiindu-se de casa ei. Tare mult sa speriat deoarece tatal sau era la lucru, mama era in vizita la un bolnav... ce era de facut?! S-a asezat pe genunchi si s-a rugat la Isus spunandu-i:

"Doamne, arata-mi felul in care pot salva aceasta carte pretioasa!".

***

Fetita a vazut aluatul pregatit de mama ei pentru paine. A luat un prosop curat, a invelit Biblia in el, iar apoi a infasurat totul in aluat, dandu-i forma de paine pe care a pus-o in cuptorul incins. S-a asezat la poarta asteptand venirea soldatilor.

***

Stim ca aveti o Biblie, daca nu ne-o dai de buna voie te vom omorai pe tine si pe ai tai. Fetita nu a spus nimic in timp ce continua sa se roage in gandul ei cu putere. Soldatii au cautat peste tot, au rascolit fiecare coltisor si au plecat maniati ca nu au gasit ceea ce cautau.

***

Indata ce au plecat fetita s-a dus repede la cuptor, a scos paine si cu mare bucurie a desoperita neatinsa de caldura , Cartea pretioasa!

A fost o zi de neuitat pentru acea familie, iar fetita din acel moment si-a predata inima si dragostea toata Salvatorului ei!




autor necunoscut

No hay comentarios:

Publicar un comentario

LinkWithin